Tehnička mast - energent i izvozni proizvod

Fabrika za preradu životinjskog otpada "Žibel" u Bačkoj Topoli koristeći tehničku mast kao energent ostvaruje uštede u proizvodnji za oko 20 procenata. Izgradnjom kotlarnice u koju je uloženo 580.000 evra, a čiji je kapacitet 20 tona pare na sat, obezbeđena je energetska sigurnost i nezavisnost procesa proizvodnje, a procene su da će se ta investicija isplatiti za tri do četiri godine. Tehnička mast je jedan od produkata klaničnog otpada koji se proizvodi u toj kafileriji i izvozi na tržište Evropske unije (EU). Kafilerija u Bačkoj Topoli sa 70 punktova u Srbiji prikuplja klanični otpad i dnevno preradi 80 tona konfiskata,od kojih se, uz tehničku mast proizvode i mesno koštano brašno i brašno od perja. Od izvoza tih produkata "Žibel" mesečno ostvari 150.000 evra.

Tehnička mast - energent i izvozni proizvodFabrika za preradu životinjskog otpada "Žibel" u Bačkoj Topoli koristeći tehničku mast kao energent ostvaruje uštede u proizvodnji za oko 20 procenata, rečeno je Tanjugu u tom preduzeću.

Izgradnjom kotlarnice u koju je uloženo 580.000 evra, a čiji je kapacitet 20 tona pare na sat, obezbeđena je energetska sigurnost i nezavisnost procesa proizvodnje, a procene su da će se ta investicija isplatiti za tri do četiri godine.

Tehnička mast je jedan od produkata klaničnog otpada koji se proizvodi u toj kafileriji i izvozi na tržište Evropske unije (EU).

Kafilerija u Bačkoj Topoli sa 70 punktova u Srbiji prikuplja klanični otpad i dnevno preradi 80 tona konfiskata,od kojih se, uz tehničku mast proizvode i mesno koštano brašno i brašno od perja.

Od izvoza tih produkata "Žibel" mesečno ostvari 150.000 evra.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik